Jord mellom fingrene, edderkopper og meitemark, fargerike blomster og mange ulike grønnsaksskatter å smake på i kjøkkenhagen. Dette var noe av det elever fra 3.trinn på Tredal skole og 5.trinn på Sande skole i Sunndal fikk oppleve på Østigard Flatvad forrige uke.

Barna var der for å høste inn selvdyrkede grønnsaker. Før sommerferien sådde elevene litt frø på skolen, og var på gården for å så mer, plante ut småplanter og sette potet. I sommerferien var elevene og luket i kjøkkenhagen på dugnad. Nå i høst skal elevene to ganger på gården for å høste inn grønnsakene og for å lære om melkeproduksjon i kufjøset. Det ble laget grønnsaker med dip og grønnsakssuppe for å spise ute i hagen. Elevene var ivrige og deltok i arbeidet med liv og lyst.

Grønnsakene som var i hagen var gulrot og potet, skvåsj, sukkererter, gresskar, rødbete, bladbete, pastinakk, purreløk og gul løk. I tillegg var det blomster og litt urter. Sunndal kommune og Sunndal Næringsselskap har gjort det mulig å ha kjøkkenhage på Flatvad i år. Skolene som deltok er Sande skole, 5.trinn, Tredal skole, 3.trinn, Løykja skole, 6.trinn og Holssand, Holten og Tredal barnehager.

 

Del denne siden på Facebook

For spørsmål, send epost til post@innpatunetmr.no